TEKIJÄ


Olen Essi Välimäki, Riihimäellä asuva kuvittaja ja sarjakuvataiteilija. Opiskelen tällä hetkellä neljättä vuotta graafista suunnittelua Lahden ammattikorkeakoulun Muotoiluinstituutissa. Lähdin opiskelemaan alaa, sillä periaatteeni on, että jokaisen tulisi tehdä työkseen sitä, mitä oikeasti rakastaa.

Kuvittaminen ja sarjakuvien tekeminen ovatkin tällä alalla suurimmat intohimoni. Töissäni heijastuu ihailuni ja rakkauteni sekä kauhugenren elementtejä että eläimiä kohtaan.

Taide on minulle myös keino ilmaista sekä levittää tietoisuutta mielenterveyteen liittyvistä tuntemuksista. Pyrin myös jollakin asteella herättämään yleisössäni samaistumiseen perustuvia tunteita sekä ajatuksen siitä, että katsojani ei ole yksin mahdollisten tuntemustensa kanssa. Jos joku löytää apua ongelmiinsa ja elämäänsä töitäni katsoessaan, olen onnistunut tavoitteesani erinomaisesti.

Töissäni tapanani on tuoda esiin rosoisen kaunista mielenmaisemaa mielikuvitukseni syövereistä, surrealismin keinoja hyödyntäen. Lopuksi viimeistellä kokonaisuus huolella valitulla värimaailmalla.

Tyypillisiin työtehtäviini kuuluvat sekä kuvitustilaustöiden tekeminen sekä pienen Etsy-kauppani ylläpito ja tuotesuunnittelu.

Olen aina valmis uusiin työtehtäviin ja haasteisiin. Jos tapani tehdä työtä tuntuu sopivalta juuri sinulle, otathan minuun yhteyttä ja tehdään sinunkin mielenmaisemasi todeksi!